woensdag 31 maart 2021

Deken haken (3)

 

Aan de granny met de Zeeuwse knoop heb ik aan alle vier de zijden een rand met golfjes gehaakt. De golven doen me denken aan de zee.

Deze randen haak je als volgt.

Toer 1: aanhechten met 1 vaste in de hoek. Dan 1 vaste in de 1e steek en vervolgens * 1 half stokje en 1 stokje. In de volgende steek haak je 3 dubbelstokjes. Dan weer 1 stokje, 1 half stokje en 1 vaste.* deze steken steeds herhalen tot je bij de volgende hoek bent. Dan haak je nog 1 vaste in de hoek.

Toer 2: Deze haak je in de voorste lussen. 1 losse, 1 vaste in de 1e steek, 2 samen gehaakte vasten, *2 vasten, 3 vasten in 1 vaste, 2 vasten, 3 samengehaakte vasten.* de steken tussen de sterretjes herhalen tot de laatste golf. Dan haak je in plaats van de 3 samengehaakte vasten 2 samengehaakte vasten en 1 vaste.

Toer 3: Als toer 2 maar dan in de achterste lussen.

Toer 4 t/m 8: afwisselend toer 2 en toer 3 herhalen.

Toer 9: Deze toer haak je weer in beide lussen. 4 lossen, 2 samengehaakte dubbelstokjes, *1 stokje, 1 halfstokje, 1 vaste, 1 halfstokje, 1 stokje, 3 samengehaakte dubbelstokjes.* Dit herhalen maar bij de laatste herhaling in plaats van 3 samengehaakte dubbelstokjes 2 samengehaakte dubbelstokjes en 1 dubbelstokje. De draad afhechten en nog 3 van deze stroken haken.




Op deze foto zie je waar de 2e vaste moet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten